FURUNO

Furuno Electric Co., Ltd. je globalni proizvođač navigacijske i radio-komunikacijske opreme u pomorstvu, sa sjedištem u Japanu, koji posluje u 80-tak zemalja širom svijeta.

Pozicioniranje na globalnom tržištu počinje 1948. godine kada Furuno prvi u svijetu uspijeva komercijalizirati dubinomjer (fishfinder), čime je uslijedilo novo poglavlje u svjetskoj ribarskoj industriji. Dubinomjeri su uskoro postali nezamjenjivi za profesionalno ribarenje, koje se prije toga zasnivalo na iskustvu i intuiciji ribara.

Furuno Electric Co. postaje dioničkim društvom 1951. godine, od kada razvija i lansira na tržište razne tipove uređaja koji su bili prvi u svijetu ili u Japanu po svojim osobitim funkcijama ili mogućnostima, a bazirajući se na svojim jedinstvenim ultrazvučnim i elektroničkim tehnologijama. Prvu potvrdu svjetske afirmacije dobija 1972. godine od strane udruženja NMEA kao priznanje za izvrsnost svojih proizvoda (National Marine Electronics Association – Američko nacionalno udruženje za elektroniku u pomorstvu). Otada Furuno redovito biva dobiva nagrade tog udruženja za kvalitetu svojih proizvoda (od 1971. godine ukupno 225 nagrada u raznim kategorijama).

Danas je Furuno vodeći proizvođač navigacijske i radio-komunikacijske opreme u svijetu, koji je prepoznat po kvaliteti svojih proizvoda. Za ilustraciju čvrste pozicije koje danas u svijetu ima brand Furuno dovoljno je navesti da Furuno drži preko 50% globalnog tržišta komercijalnih pomorskih radara.

Zadnjih godina Furuno je proširio svoje područje djelovanja uz pomoć samostalno razvijenih tehnologija i na industrijsku elektroničku opremu, medicinsku elektroniku i avio-industriju.

HORA Elektronik d.o.o. je distributer i ovlašteni servis firme Furuno za Hrvatsku i Sloveniju od 1991. godine.

Poveznica: http://www.furuno.com/

Hora
ABS
Bureau Veritas
CRS
DNV GL
Lloyds Register
ClassNK
RINA
ABS
Bureau Veritas
CRS
DNV GL
Lloyds Register
ClassNK
RINA

HORA Elektronik d.o.o.

A. B. Šimića 65
51000 Rijeka
Tel: (051) 612 000
Tel: (051) 612 004 (prodaja)
Fax: (051) 612 001
info@hora-elektronik.hr

Gdje smo

Linkovi